Thursday, 12 April 2012

ROTU Leadership & Motivation Camp ( Bahagian Satu )

Assalamualaikum ^_^

Ahha. Nampak tak tajuk entry ni? ROTU lagi ROTU lagi. Salah satu aktiviti waktu cuti saya sekarang ni.

Program : Rotu Leadership & Motivation Camp
Tempat : Taman Negara, Pahang
Tarikh : 6 - 8 April 2012
Pihak terlibat : Pegawai Kadet III, II & I beserta Pegawai² Leftenan Muda

Gempak tak? Nampak macam best kan? Tak payah cakap pape. Memang best pun. Orang yang tak pegi tak kan tahu apa yang bestnya. Sebab best giler. Haha tengok hiperbola tu.

Okay, lets start.

Lepas habis final exam 25 Mac hari tu, esokknya erus balik rumah sebab dah rindu sangat dengan Kelantan ni ha. Then 4 April dah gerak balik ke Melaka. About a week je stay kat rumah.

Fine. Aku antara yang paling awal sampai Melaka. ( Tipu je ) Sampai Melaka Central ( MC ) pukul 5 pagi je. Seriously scary. Tak ramai orang. MC pun tutup lagi tu. So, duduk je tunggu Subuh. Nak cepatkan cerita, pukul 8.30 pagi naik Mara Liner balik UiTM. Alone. T_T

So, balik kolej terlupa pulak kunci bilik ada pada orang. Semua bilik berkunci pulak tu. But luckyly ada one room ni yang tak kunci. Apa lagi. Restlaa. Sakit seluruh badan duduk dalam bus 12jam tu. Petang sikit dah ramai skuad sendiri balik kolej.

Okey. Malam tu ada rocall. Rocall tu macam perjumpaan la. Ada rocall sebab nak bagi t-shirts kepada semua paricipants. Then kenal² dengan bakal fasiliator kami kat sana yang memang sudah sedia kenal tu. Hee :D

* wink wink * Rule number 1 kat sana tak perlu berTuan/Puan. Bukan tak perlu tapi tak boleh nanti potong markah kumpulan.

So, here we go. Terkumat kamit jugak nak menyebutnya.

Tn. Fakhrul - Abg Long
Tn. Nasrol - Abg Anje
Pn. Fathiah - Kak Ati
Tn. Ikmal - Abg Ucu
Miss Nadia - Kak Anis
Tn. Syauqi - Abg De
Tn. Noriqz - Abg Den

Gerak daripada uitm pukul 9.43 pagi. Haha nampak tak yang aku tengok jam bus tu bergerak. Duduk diam² dalam bus tu. Makan tidur nyanyi and stop kat solat jumaat jap. Sambung perjalanan. Penatlah jugak walaupun duduk je.





Alhamdulillah. Selamat sampai. Terus pergi ke campsite. Bahagi² group. Pasang khemah. Uh. Nak pasang khemah pun dugaan untuk kami satu group ni. Nak kata tak cukup khemah tak jugak. Batang nak stand khemah tak cukup. So tak boleh nak dirikan khemah tu kan. HAHA

Akhirnya dapat jugak khemah. Khemah segera pulak tu. Dah siap pasang. Terima kasih kat Tn Syauqi dan Tn Ikmal dan jugak skuad kami. Sayang lebih. :)

Ustaz. Style kan? (:
uh ah uh ah. nak siapkan khemah. dugaann ♥
my senior ♥
Besties ♥


Dah Maghrib ni. Siap siap. Solat sudah. Makan sudah. Malam tu ada Night Walk. But before that tengok tayangan video, lawa bilik pameran dulu. Uh, jumpa TAPIR. Besar pula tu. Ramai cuba rasa badan Tapir tu. Tapi aku tak cuba. Macam seram je nak pergi dekat. Tapir tu baik je. Haha. Lepas tu mula la Night Walk kami. Jalan jalan cari binatang. Gelapp je. Sebab tu orang suruh bawak torchlight.

Ok dah habis night walk tunggu turn naik bot nak balik ke campsite kat seberang. Teruja naik bot. Takut pun ada. Dah berangan nak tidur. Tak dapatlah ada LDK pulak. Ada game "Guardian Angel". Tulis nama kat satu kertas then bagi balik kat fasilitatot. Nasiblah dapat sape. Then tulis surat cinta kat orang tu. Kelakar plus bestla ♥

Then kami duduk ikut group reka cheers kumpulan.  Dapat kumpulan 4 iaitu Lemang. Fasilitator kami Tn Nasrol ( Abang Anje ) Ada kumpulan Lemang, Dodol. Ketupat, Serunding semua tu. Habis LDK baru kami tidur.

Tidur kat khemah instant kami tu. Walaweh sejukk. Untong bawak selimut. HAHA

Oke. The end untuk hari pertama (:

* Seronoknya hari ini. Moga hidup sentiasa di bawah perlindunganNya.



2 stalker:

ana izzat said...

pergh..bestnya. x pa la bajet bnyk u hampa tu...boley la wt mcm2 kn..

SITI NUR AMIRAH said...

tadela awak, takk semudah tu. kena pandai bermain dengan proposal jugak (: